RÖDBETOR

Rödbetsbröd har en fin röd färg och smakar gott av havssalt och timjan. Rödbetorna ger även brödet en härlig saftighet.
 
KOKKENS RÖDBETSBRÖD
 
 
 
 
Det här behöver du.
 
50 g jäst
1 mörk öl
3½ dl varmt vatten
1 msk ekologisk honung 
Ehologisk vetemjöl efter behov
½ dl olja
2 små ekolodiska rödbetor
Lite färsk timjan
1 msk salt
 
Så här gör du.
 
Skala och riv rödbetorna.

Blanda öl och vatten i en stor skål. Smula ner jästen i vätskan. Tillsätt honungen. Blanda i vetemjöl, lite i taget tills degen släpper bunken. Rör i rödbetorna, oljan, salt och timjan. Ta degen ur bunken och älta den ordentligt. 

Låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme. Forma degen till 2 limpor och låt dem häva i ytterligare 30 min. 

Snitta bröden med en kniv på ytan och häll sedan på timjan och havssalt. 

Baka bröden i ugnen på 200 grader i 25 min. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0