MORÖTTER

Underbart god morotskaka med en härlig smak av citron. Philadelphiaglasyren gör kakan extra god och saftig.
 

Morotskaka med philadelphiaglasyr

 
Bildresultat för Morotskaka med philadelphiaglasyr
 
Det här behöver du.
 
2 ägg
200 g strösocker
1 dl olja
150 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk pressad citronsaft
Lite salt
3 tsk kanel
3-4 dl riven morot
Ca. 2 dl russin
70 g valnötter, hackade
Smör till smörning av kakformen
125 g Philadelphia ost (light kan med fördel användas för ett fettsnålare alternativ)
Lite citronsaft
1, 5 dl florsocker
 
Så här gör du.
 
Vispa ihop ägg, strösocker och olja. Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt. Hacka valnötterna och tillsätt dessa tillsammans med morötter, russin och citronsaft. Det hela blandas väl innan det hälls ned i den smorda kakformen. Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min. Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften. Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0