BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis. I detta recept får de sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gemolata. Sensommarmat när den är som bäst!
Tänk på att lammkotletter är ganska små så räkna med minst tre kotletter per person. Servera rätten som vid medelhavet med nybakt ljust bröd. För den som är en potatis- eller bulgurfanatast går det självklart också att servera till.
 

Grillade lammkotletter provencale med ratatouille och gremolata

 
 
Det här behöver du.
 
4 portioner:
12 lammkotletter
1 msk olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Ratatouille:
1 liten squash
1 liten auburgine
1 stor paprika
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
3 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 tsk strösocker
salt och nymald svartpeppar
Gremolata:
Rivet skal från 1 ekologisk citron
1 riven vitlöksklyfta
4-5 msk finhackad bladpersilja
1 dl olivolja
 
 
Så här gör du
 
1.Börja med ratatouillen: Skär squashen i centimetertjocka skivor och auberginen i grova tärningar. Skär paprikan i grova bitar och hacka rödlök och vitlök. 
2.Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs löksorterna utan att det tar färg. Tillsätt resten av grönsakerna och låt de fräsa med tillsammans med rosmarinen tills det får lite färg. 

3.Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter. Häll i tomaterna och låt det puttra ihop utan lock till en tjock sås, cirka 20 minuter. Smaka av med socker och salt och peppar. Tillsätt oliverna. 

4.Rör ihop ingredienserna till gremolatan och låt stå i rumstemperatur.

5.Hetta upp oljan och grilla eller stek kotletterna ett par minuter på var sida.
 
Servera med ratatouillen, gremolatan och ett gott bröd.
 

 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0