POTATISBULLAR

En moderniserad variant av den hederliga potatisbullen, där den fått smak av curry och kokos. Serveras med en härlig gräslöksyoghurt.
 

Potatis-, dill- och currybiffar

 
 
Det här behöver du.
1 kg mjölig potatis, oskalad
2 ägg
2 msk smör, smält 
1 kruka dill, hackad
½ msk curry
2 vitlöksklyftor, pressade
1 spansk peppar, urkärnad  och strimlad
havssalt
2 dl riven kokos
kokosfett till stekning
Gräslöksyoghurt
3 msk skuren färsk gräslök
2 dl grekisk yoghurt 
havssalt
nymald vitpeppar
 
Så här gör du.
1. Lägg potatisen i kokande saltat vatten och sjud 20 minuter.
2. Skala potatisen och mosa den med en gaffel. Blanda potatismoset med ägg, smör, dill, curry, vitlök och spansk peppar och smaka av med salt. Ställ åt sidan att kallna.
3. Gräslöksyoghurt: Blanda ingredienserna. Salta och peppra.
 
4. Forma potatismoset till en lång rulle och dela den i 12 jämna bitar. Forma bitarna till platta bullar och vänd dem i kokosen.
5. Fräs bullarna i kokosfettet på medeltemperatur tills de blivit gyllene.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0