PERSISK LUNCHLÅDA

Testa en otroligt god och mustig vegetarisk gryta med höstgrönsaker, aprikoser, saffran och pärlcouscous som dessutom blir väldigt vacker. Som pricken över i strös myntablad och rostade mandelspån över vid serveringen.
 

Persisk vegetarisk gryta

 
 
 
Det här behöver du.
200 g stor couscous, moghrabi
75 g torkade tranbär
1 rotselleri, ca 500 g
1 stor morot
2 rödlökar
2 selleristjälkar
2 msk rapsolja
2 tsk stötta korianderfrön
2 tsk stött spiskummin
½ tsk chiliflakes
100 g torkade aprikoser
½ krm saffran
1 grönsaksbuljongtärning 
1 liten aubergine, 200 g
1 liten butternutsquash
saft av 1 citron
1 kruka mynta
30 g rostade mandelspån
 
Så här gör du.
1. Blanda couscous och tranbär. Täck med 1 liter kokande vatten och låt stå 20 minuter. Häll sedan av vätskan.
2. Skala rotselleri och morot och skär i tärningar. Hacka löken grovt. Skiva selleristjälkarna i 1 cm tjocka bitar.
3. Fräs rotselleri, morot, lök och selleristjälkar i en gryta i oljan cirka
5 minuter. Tillsätt kryddorna och aprikoserna och fräs ytterligare några minuter. Blanda saffran med 1 liter kokande vatten och buljongtärning. Häll det sedan i grytan och låt sjuda cirka 10 minuter.
4. Skär auberginen i bitar. Skala butternutsquashen och skär i 2 cm stora tärningar. Blanda ner i grytan och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med citronsaft. Tillsätt couscousen och koka 5 minuter tills allt är riktigt varmt.
5. Garnera med mynta och mandel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0