MATBRÖD

Dessa lunchbröd passar utmärk att ha med sig till jobbet eller skolan. Receptet ger 20 bullar så frys gärna ner hälften av bullarna.
 
KOKKENS LUNCHBRÖD
 
Lunchbröd
 
Det här behöver du.
 
1 liter ljummet vatten
100 gram jäst
1 dl olja
1 msk salt
1 dl sirap
1 kg ekologiskt vetemjöl
400 gram ekologiskt fullkornsmjöl 
2 dl kokos
1 dl ekologiskt havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
 
Så här gör du.
 
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och sirap. Rör i resterande ingredienser och älta degen ordentligt. Låt stå och jäsa övertäckt i 30 min.

Forma degen till 20 runda bollar och tryck till varje bulle lite. Låt bullarna jäsa i 15 min. 

Baka bullarna i ugnen på 220 grader i 20 min.

Frys ev. några av bullarna direkt efter de svalnat så bevarar de smaken av nybakat längre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0