LÖVBIFF

Att göra en gryta på lövbiff, är faktiskt gott att ta med sig i sin lunchlåda eller bjuda på en god middag.
 

Krämig lövbiffsgryta med dragon och dijonsenap

 
 
Det här benöver du.

4 port ris

ca 500 gram nötinnanlår i bit
1 gul lök
250 g morötter
1 broccoli
2 tsk olivolja
0,5-1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
0,25 solovitlök
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 tsk dragon
1 msk dijonsenap

 

Så här gör du.

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Strimla köttet. Skala och strimla löken och morötterna. Skär broccolin i små buketter och strimla stammen.
  3. Fräs grönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp och lägg på ett fat.
  4. Häll i resterande mängd olja och fräs köttet snabbt i samma stekpanna tillsammans med salt och peppar. Lägg på fatet med grönsaker.
  5. Vispa ihop skalad och pressad vitlök, crèmefraiche, vatten, dragon och dijonsenap. Häll ner i stekpanna och låt allt koka upp. Häll i kött och grönsaker. Smaka av med ev mer senap och dragon.
  6. Servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0