KYCKLING

Den bästa maten är den som klarar sig själv i ugnen så att man själv får tid till annat. Ugnsstekt kyckling är en perfekt fredagsrätt där hela rätten serveras på samma plåt.
 
UNGSTEKT KYCKLING MED PARMESANSÅS
 
 
 
Det här behöver du.
 

4-6 stora ekologiska kycklingklubbor
500 g ekologisk potatis
4 vitlöksklyftor
2 ekologiska rödlökar
3 ekologiska paprikor i olika färger
2 dl ekologiska svarta el gröna oliver med kärna av god kvalitet
100 g god ekologisk salami i skivor
2 msk torkad rosmarin
1-2 msk ekologisk olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
lite färsk rosmarin till dekoration

Parmesansås:
2 dl ekologisk crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1 dl fint riven parmesan
ekologisk olivolja
salt och nymalen svartpeppar efter smak

 

Så här gör du.

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skiva potatisen.
  3. Hacka vitlöken grovt. Klyfta löken och paprikan och blanda allt med oliver och salami i en långpanna.
  4. Lägg kycklingklubborna ovanpå och tryck ner dem i grönsaksblandningen. Krydda ordentligt med rosmarin, salt och peppar och ringla över lite olivolja.
  5. Baka i mitten av ugnen cirka 30-35 minuter tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen på kycklingklubban. Dekorera gärna med färsk rosmarin.
  6. Blanda crème fraiche, vitlök och riven parmesan i en liten kastrull och sjud till en sås på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, droppa över lite olivolja och bjud såsen till.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0