KORV

Med kryddiga korvar kan man göra en god korvgryta. Bra som lunchlåda.

KOKKENS CHORIZOGRYTA.
 
Chorizogryta med syrlig äppelsallad
 
Det här behöver du.

4 port bulgur

3 chorizo
1 broccoli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 krm ingefära
0,5-1 tsk curry
2 msk smör
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk mango chutney
2-3 krm salt
1-2 krm vitpeppar

 

Så här gör du.

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  2. Slanta korven. Dela broccolin i mindre buketter, spara stjälken. Skala lök och vitlök.
  3. Finhacka löken och riv vitlöken. Stek korv, lök, vitlök med ingefära och curry i smör i en stekpanna tills allt har fått fin färg. Lägg över i en gryta.
  4. Häll i crème fraiche, vatten och mango chutney. Låt alltihop koka upp.
  5. Lägg i broccolin i grytan och låt allt puttra under lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0