ÄPPLEN

Den goda kombinationen av syrliga äpplen och frisk ingefära är perfekt i en hemmagjord sylt. En fin present om du ska gå bort. Även god att ha i filen eller på gröten.
 
KOKKENS ÄPPELSYLT MED INGEFÄRA.
 
 
 
Det här behöver du.
1 kg syrliga ekologiska äpplen
1 tsk riven färsk ekologisk ingefära
2 dl vatten
saft och skal från 1 ekologisk citron
1/2 kg syltsocker
 
Så här gör du
1. Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Blanda äpplena med ingefära, vatten, citronsaft, finrivet citronskal och syltsocker i en gryta.
2. Låt sjuda under omrörning cirka 30 minuter. Ta grytan från värmen och skumma av. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara kallt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0