ÄNNU MERA KNÄCKEBRÖD
Här kommer ett knäcke för er som inte tål gluten, även för den som inte är glutenintolerant.
HÄLSOKNÄCKE
Det här behöver du.
3 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl krossat bovete
1–1½ tsk salt
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
1 tsk mörkt muscovadoråsocker (kan uteslutas)
1 ägg
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 dl solroskärnor
1 dl krossat bovete
1–1½ tsk salt
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
1 tsk mörkt muscovadoråsocker (kan uteslutas)
1 ägg
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Så här hör du.
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägget, oljan och vattnet. Arbeta till en deg. Dela degen i fyra bitar. Lägg varje bit mellan två bakplåtspapper och kavla ut till tunna kakor. Nagga med en gaffel.
2. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler innan de bryts i bitar.
2. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler innan de bryts i bitar.
Kommentarer
Trackback