SOPPA

Minestrone är en fyllig, italiensk soppa som är lätt att laga – dess­utom perfekt för att använda upp grönsaksrester från veckan som gått.
 
MINESTRONE MED POTATIS, SQUASH OCH BACON.
 
 
Foto: Betina Hastoft
 
Det här behöver du.

1 gul lök
5 medelstora fasta potatisar
3 morötter
1 squash
140 g bacon
1½ liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar 
2 burkar krossade tomater à 400 g
250 g edamamebönor
1 tsk strösocker
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
50 g parmesan
1 ciabattabröd eller baguette 

 

Så här gör du.

1. Skala löken. Skala potatis och morötter och skär dem och löken i små tärningar. Tärna squashen.
2. Skär baconet i strimlor. Stek det utan fett i en stor gryta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Håll grytan varm.
3. Stek alla grönsakerna i baconfettet på medelvärme ett par minuter. Häll på vatten, buljongtärningar och krossade tomater och låt soppan koka cirka 10 minuter.
4. Blanda i bönorna och baconet i soppan. Låt sjuda 2–3 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
5. Servera soppan rykande varm med färskriven parmesan och ljummet bröd.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0