PANNKAKA

Läcker ugnspannkaka att ta med sig till jobbet.
 

Klassisk ugnspannkaka med krispig kålsallad

 
 
 
Det här behöver du.

3,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
6 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 pkt bacon

ca 200 g vitkål
1 äpple
2 msk olivolja
0,5 citron, saften
1 krm grovmalen svartpeppar
2 krm flingsalt

 

Så här gör du.

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Vispa ut mjöl i 3 dl av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
  3. Strimla bacon och stek det lätt krispigt. Lägg det sen i en ugnsform/braspanna.
  4. Häll smeten över baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, beroende på vilken storlek du har på formen.
  5. Finstrimla vitkål, kärna ur och tärna äpplet. Blanda olivolja, citron, svartpeppar och salt i en stor skål. Blanda ner kålen och äpplet i skålen och rör runt.
  6. Servera.


Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Servera gärna lingon till din ugnspannkaka.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0