PAJ IGEN

Äppel och mandelmassa är en säker kombination, och den här äppelpajen är lätt att lyckas med.
 
KOKKENS ÄPPELPAJ.
 
 
 
Det här behöver du.

500g äpplen
100g margarin
100g socker
1 ägg
100g mjöl
2 msk bakpulver
100g riven mandelmassa
Eventuellt saften och skalet från en apelsin
 
Så här gör du.
Rör samman socker, ägg och margarin. Tillsätt mjöl, bakpulver och mandelmassa. Blanda avslutningsvis i skalet och saften från en apelsin. Gör vid äpplena och skär dem i tunna skivor. Rör samman smet och äppelskivor och häll alltsamman i en lagom stor form (ca. 26x32 cm). Grädda i 30-40 minuter på 200 grader. Servera med glass eller vaniljsås. 
Tips: Om du vill kan du blanda ner lite pistagenötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0