ORIENTALISK SOPPA

Ingefära och curry ger en orientalisk touch till soppan och limen gör den fräsch och frisk i smaken. Soppan går bra att frysa.
 
ORIENTALISK MOROTSSOPPA
 
 
 
Det här behöver du.

½ kg morötter
1 stor gul lök
1 bit rotselleri, 150 g
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
ca 1 msk färsk riven ingefära
2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong 
1 liter vatten
rivet skal och saft av 1 lime
½ tsk salt

Tillbehör
2 dl turkisk yoghurt 
bröd 

 

Så här gör du.

1. Skala och tärna morötter, lök och selleri. Fräs dem i olja tillsammans med pressad vitlök.

2. Krydda med curry och ingefära. Fräs ytterligare 1 minut.

3. Tillsätt buljongtärningar och vatten. Koka under lock ca 20 minuter. Riv under tiden lime­skalet och pressa ur saften.

4. Häll av och spara buljongen. Finfördela grönsakerna i matberedare eller mixer. Späd med buljongen till en puré och extra vatten om den är för tjock. Hetta upp igen. Smaka av soppan med pres­sad lime och salt.

5. Blanda yoghurten med det rivna limeskalet. Klicka i yoghurten vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0