LUNCHLÅDAN

En klassisk rätt med lite lyxiga tillbehör.
 

Pannbiff med krämig löksky, pressgurka & dressade rödbetor

Pannbiff med krämig löksky, pressgurka & dressade rödbetor
 
 
Det här behöver du

800 g potatis

0,5 gul lök
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 msk kinesisk soja
2 krm vitpeppar
500 g blandfärs
smör till stekning

2,5 gul lök
2 msk smör
en nypa socker
3 dl vatten
1,5 msk kalvfond/1 buljongtärning
1-1,5 krm vitpeppar

Pressgurka:
1 gurka
1 dl kallt vatten
3 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker

Dressade rödbetor:
ca 250 g rödbetor
1 tsk dijon
2 krm salt
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger

 

Så här gör du.

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Blanda samman riven lök, mjölk, ströbröd, soja och vitpeppar. Låt svälla medan du fixar lökskyn.
  3. Skala och skär löken i tunna skivor. Stek löken gyllenbrun i smör i en gryta och strö över en nypa socker. Häll på vatten, fond/buljong och smaka av med peppar. Låt sjuda medan du steker biffarna.
  4. Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Blanda vatten, vinäger och socker. Lägg i gurka och lägg på ett lock med en tyngd ovanpå. Låt stå i press till servering.
  5. Forma biffar och stek dem i smör tills de är klara. Lägg på ett fat.
  6. Tärna rödbetorna och blanda dem med dijon, salt, olja och vinäger.
  7. Servera med lingon och pressgurka.


Tips

Om du inte vill ha lök i din skysås kan du laga den i stekpannan efter att du stekt biffarna. Häll i vatten, vispa runt och låt det koka upp. Häll i fond/ buljong och smaka av med salt, peppar och en klick smör. Lite lingon är gott till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0