LAX

Söndagsmiddag med lyxig laxrätt, rester kan bli måndagens lunchlåda.
 

Lax med pepparrot, äppletzatziki & strimlad gurka

 
 
 
Det här behöver du.

ca 800 g potatis

ca 500 g lax
3 krm flingsalt
3 msk smör
1 msk riven pepparot

1 äpple
2 dl yoghurt
liten bit vitlök

0,5 gurka
0,5 påse spenat

 

Så här gör du.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsfast form. Krydda med salt. Rör ihop smör och riven pepparot. Bred/pensla på smöret. Laga i ugn ca 15 min.
  4. Gör såsen. Riv äpplet grovt, blanda med yoghurt och en liten bit pressad vitlök.
  5. Skala och strimla gurkan fint.
  6. Servera med spenat och extra riven pepparrot till den som vill ha det. 


Tips

Det är lättare att röra ihop smör och pepparot om du sätter in smöret en liten stund i den varma ugnen. Sen är det lätt att mixa ihop det. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0