RÖRIGT

Skaldjursröra kan användas till allt från att fylla avokadohalvor med till att bre ut på baguetten.
 
KOKKENS SKALDJURSRÖRS.
 
 
 
Det här behöver du.
 
300 gram kräftstjärtar i lag (dränerad vikt)
200 gram räkor i lag (dränerad vikt)
4 dl crème fraiche (min 18%).
1 rödlök
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
Ev. 8 gröna sparris
Salt och peppar
 
Så här gör du.
 
Finhacka rödlöken, gräslöken och persiljan. Rör ner de hackade ingredienserna i crème fraichen.

Koka ev. sparrisen i 2 min och låt svalna. Skär i mindre bitar och blanda ner i crème fraichen.

Ta upp räkorna och kräftstjärtarna och pressa vätskan ur dem. Lägg ner dem i crème fraichen och rör runt.

Salta och peppra. Klar till servering.

Skaldjursröran håller sig ca 1 dygn i kylskåpet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0