LYXIG FÖRRÄTT

Dags för fest! Vad passar då bättre än löjrom och champagne? Prova en förrätt på löjrom, stomp, gräddfil och gräslök.
 

Löjrom på potatisstomp med gräddfil och gräslök

Foto: Mathias Johansson
 
Det här behöver du.
 
4 portioner: 
200 g potatis, gärna mandel- eller sparrispotatis
25 g smör
1+1 msk olivolja
salt
40 g löjrom 
1/2 dl gräddfil
1 msk finhackad gräslök
 
 
Så här gör du. 
 
Skrubba potatisen och koka i rejält saltat vatten tills den precis är genommjuk.
Häll av vattnet direkt och låt potatisen ånga av ett par minuter. Lägg potatisen i en ny kastrull och mosa den tillsammans med smöret och 1 msk olivolja. Smaka av med salt.
Fördela stompet på 4 tallrikar. Ringla över resterande olivolja. Klicka på gräddfil och generöst med löjrom.
Strö över gräslök och servera!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0