GAMMAL KAKA

Radiokaka är en gammal klassiker. Om kakan fått ditt namn efter sitt radioaktiga utseende eller om det är för att den med fördel kunde ätas när man lyssnade på radion är omdiskuterat. Fast det går ju lika bra när du ser på tv.
 
RADIOKAKA.
 
Bildresultat för RADIOKAKA.
 
Det här behöver du.
 
260 Gram kokosfett
2 st ägg
200 Gram kex (t.ex. mariekex)
250 Gram mörk choklad
225 Gram florsocker
 
Så här gör du.
 
Smält kokosfett och choklad på svag värme, rör runt med jämna mellanrum. Ställ till att svalna något.

Vispa ägg och florsocker. Häll i chokladmassan i äggblandningen lite åt gången. Vispa ordentligt. 

Klä en 1 ½ liters form med bakplåtspapper.

Häll i lite av chokladblandningen i formen, lägg ett lager kex ovanpå, håll på mer chokladblandning och fortsätt så tills chokladblandningen tar slut. Avsluta med ett lager chokladbladning på toppen.

Ställ in i kylskåpet. Då kakan stelnat kan man välja om man vill skära den i skivor eller ställa fram den som den är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0