FÖRSTUGEBRUNST PÅ GRILLEN

En favorit grillrätt på grillen! Mycket gott kött med enkla tillbehör som ger salta goda smaker.
 

Grillad entrecôte med tapenade och parmesan

Bildresultat för Grillad entrecôte
 
Det här behöver du.
 
4 portioner: 
4 skivor entrcôte á 250 g
Tapenade:
100 g urkärnade calamataoliver
1 msk hackad kapris
2 finstrimlade sardeller
1 finhackad schalottenlök
1/2 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 tsk finhackad persilja
Tillbehör: 
1 citron
50 g parmesanost
500 g grön sparris
4 msk god pepprig olivolja
salt och svartpeppar
 
 
Så här gör du.
 
Tänd grillen. Mixa samman samtliga ingredienser till tapenaden i mixer/matberedare. Skär klyftor av citronen och hyvla parmesanosten. Pensla sparrisen med olja och grilla den mjuk, det tar cirka 5 minuter. Salta sparrisen. Pensla köttet med olja, salta och peppra det sedan. Grilla köttet 2-3 minuter på varje sida så att de får en ordentligt brynt färg.
 
 
Så här serverar du.
 
Servera entrecôten med den grillade sparrisen, lägg över parmesan, ringla på olivolja och servera med tapenaden och citronklyftor. Ett gott bröd och en sallad passar också bra till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0