BRÖD


De passar utmärkt att äta till frukost, fika eller kvällsmat men även som tillbehör till mat. 
 
KOKKENS LÄTTA BULLAR.
 
Lätta bullar
 
Det här behöver du.
 
25g jäst
3 dl vatten
2-3 tsk salt
1 msk olja
1,5 dl fullkornsvetemjöl
Vetemjöl
 
Så här gör du.
 
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja, fullkornsvetemjöl och så mycket vetemjöl som krävs för att degen ska bli blank och smidig. Låt jäsa ca 60 minuter. Forma degen till bullar och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med ägg eller kallt vatten och grädda dem ca 15 minuter på 225 grader. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0