BÄÄÄÄMACKA

Här gör vi en "pulled lambmacka" på lammstek och smaksätter med inspiration av Nordafrika.
 

Långbakat lamm i macka med hummus och granatäpple

 
Foto: Magnus Carlsson
 
Det här behöver du.
 
ca 6 portioner
1 msk harissa
1 msk malen spiskummin
1 msk korianderfrön, lätt mortlade
1 msk honung
1 msk salt
ca 1/2 tsk svartpeppar
800 g lammstek
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 kanelstänger
1 dl russin
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
2 dl vatten
Till servering
pitabröd, baguette eller tortilla
hummus och/eller naturell turkisk yoghurt
granatäppelkärnor
färsk koriander
 
 
Så här gör du.
 
1) Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman harissa, spiskummin, korianderfrön, honung samt salt och peppar. Putsa lammsteken och massera in kryddblandningen runt om. Grovhacka lök och vitlök och lägg i botten på en ugnssäker gryta med lock. Lägg lammsteken ovanpå och fördela kanelstänger och russin runt sidorna. Häll i krossade tomater och vatten och lägg på locket. 

2) Låt stå i mitten av ugnen i 4-5 timmar eller tills lammsteken är riktigt mör och trådar sig när du plockar i den med en gaffel. Dra köttet i tunna bitar och blanda med vätskan i grytan.
 
 
Så här serverar du.
 
Servera med pitabröd, baguette eller tortilla, hummus och/eller yoghurt, granatäppelkärnor och färsk koriander.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0