MEATBALLS

Köttbullar i tomatsås är en riktig italiensk klassiker. Servera rätten med pasta och lite riven parmesan på toppen.
 
KOKKENS KÖTTBULLAR I TOMATSÅS
 
 
Det här behöver du.
 
Köttbullar
400g färs
Salt och peppar
1 dl parmesanost
2 skivor vitt bröd
4 msk mjölk
1 ägg
Basilika

Tomatsås
1 burk krossad tomat
1 dl buljong
½ hackad lök
Salt och peppar
Cayennepeppar
Örtkryddor
 
Så här gör du.
 
Tomatsåsen: stek den hackade löken i olivolja. Tillsätt övriga ingredienser. Höj värmen och sätt på ett lock. Köttbullar: blanda mjölk och brödbitar i en skål, och färs och ägg i en annan. Därefter blandas innehållet i den första skålen. Tillsätt övriga ingredienser och rör noga om. Forma köttbullar och lägg dem i den varma tomatsåsen. Låt puttra cirka 15 minuter. Servera med pasta. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0