SCHNITZEL

Fläskschnitzel med en fräsch potatissallad och primörer blir en härlig försommarmåltid att njuta av innan grillsäsongen tar över helt.
 

Fläskschnitzel med fräsch potatissallad med kapris och primörer

 
 
 
Det här behöver du.
 
4 portioner: 
Schnitzel:
4 skivor fläskschnitzel eller benfri fläskkarré
2 ägg
0,5 dl mjöl
ströbröd
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Primörpotatissallad:
1 kg potatis, gärna färsk potatis
1/2 dl vatten + buljongtärning
3 msk olja
saft från 1/2 citron
1/2 kruka persilja, hackad
2 msk kapris
1 knippe salladslök
blandade lätt kokta primörer efter säsong
Tillbehör:
Citronklyftor
Persilja
 
 
Så här gör du.
 
Tag fram köttet i rumstemperatur. Banka gärna ut köttet till tunnare skivor. Salta och peppra. Lägg köttet i en påse med 0,5 dl mjöl och skaka runt så att mjölet fördelar sig på köttet. Vispa upp 2 ägg med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar i en skål. Häll ströbröd på en tallrik. Doppa köttet i det vispade ägget och sedan i ströbröd. Klappa gärna in ströbrödet så att det fastnar ordentligt.

Gör potatissalladen: Koka primörerna hastigt i lättsaltat vatten så att de behåller sin krispighet och fräschör. Hacka salladslöken. Lös upp buljong i lite varmt vatten. Blanda med olja, citronsaft, salladslök, persilja och avrunnen kapris. Skiva potatisen och blanda försiktigt med dressingen och primörerna.

Stek schnitzlarna i smör eller neutral olja i medelvarm panna, cirka 4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
 
 
Servera med potatissalladen och citronklyftor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0