OLIVER

Friterade, fyllda gröna oliver blir ett riktigt lyxigt snacks..

Se till att ha goda kvalitetsoliver men variera gärna fyllningen med chili, citron och pimento.
 
KOKKENS FRITERADE OLIVER.
 
 
Det här behöver du.
 
cirka 6 portioner
1 dl ströbröd (gärna hemgjort!)
1/2 dl finriven parmesan
1 ägg
1 dl vetemjöl
rikligt med frityrolja
200 g fyllda gröna oliver
 
 
Så här gör du.
 
1) Blanda ströbröd och parmesan i en djup skål. Häll mjölet i en annan skål och vispa försiktigt upp ägget med en gaffel i en tredje skål.

2) Värm upp frityrolja till cirka 180 grader i en kastrull med höga kanter. (Ha kastrullocket i närheten, och om oljan skulle fatta
eld – lägg genast locket på kastrullen och stäng av plattan. Och ha inte köksfläkten igång.) Använd kökstermometer för att kolla temperaturen. Lägg alternativt i en liten bit vitt bröd – när brödet blir gyllenbrunt på cirka 30 sekunder är temperaturen rätt.

3) Doppa oliverna i mjöl, i ägg och slutligen i ströbrödet. Fritera 6–8 oliver åt gången tills de är gyllenbruna. Låt svalna lite på dubbelt hushållspapper. Servera oliverna rumstempererade.
 
 
Så här serverar du.
 
Servera oliverna rumstempererade som tilltugg eller som en del av en charkbricka. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0