LAX

Läcker och dekorativ förrätt som passar vid de flesta tillfällen. Dekorera gärna med citronskivor, ägg och tomat.
 
KOKKENS 
 
 
 
Det här behöver du.
 

250 gram lax
3 gelatinblad
Saften från en halv citron
2 dl crème fraiche (minimum 18%).
3 msk färsk dill (hackad)
Salt och peppar
 
Så här gör du.
 
Ta bort ev. skin från laxen och koka den i ca. 10 min (om den inte redan är köpt färdigkokt). Ta upp den och låt den svalna.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Mosa laxen med en gaffel.

Ta upp de upplösta gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner citronsaften, dillen, laxen och crème fraichen.

Salta och peppra efter smak. Häll upp moussen i en stor skål eller i mindre portionsformar. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar. 

Vänd upp den stelnade moussen på en tallrik/tallrikar (använd ev. en kniv för att frigöra moussen från skålen).

Dekorera med t.ex. citronskivor, tomatklyftor och/eller ägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0