LASAGNE

En rätt för dig som tröttnat på den vanliga lasagnen. Köttfärsen har här bytts ut mot kyckling och curry ger rätten extra smak.
 
KOKKENS KYCKLINGLASAGNE.
 
 
 
Det här behöver du.
 

500 gram kyckling.
450 gram frusen spenat.
300 gram mornaysås.
3 tsk curry.
2 tsk chili.
2 tsk oregano.
1 burk hackade tomater.
1 stor lök.
¼ liter grädde.
Lasagneplattor.
Olivolja.
riven ost (efter smak).
Salt och peppar.
 
Så här gör du.
 
1. Hacka löken och stek den i lite olja tillsammans med curry, oregano och chili. Stoppa sedan ner kycklingen i pannan med löken och kryddorna, låt steka. 

2. Tillsätt de hackade tomaterna, grädden och halvdelen av mornaysåsen till kycklingen och låt koka i ca 15 min, smaka av med salt och peppar. Såsen får gärna vara lite stark då spenaten tar bort något av smaken.

3. Lägg nu samman lasagnen på följande sätt: Först ett lager med kycklingsås, spenat och mornaysås i en ugnsfast form, ovanpå detta läggs ett lager med lasagneplattor. Upprepa tills det inte ät något kvar. Till sist hälls den rivna osten på toppen, allt efter smak och behag.

4. Lasagnen gräddas mitt i ugnen på 180 grader i ca ½ timme. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0