ITALIAN MEATBALLS

Dessa köttbullar, eller mer korrekt, frikadeller är en riktigt rustik rätt.

Genom att koka köttbullarna i tomatsåsen får de en mycket god smak och dessutom spar man på disken.

Köttbullarna serveras med bröd, riven parmesan.
 

Stora köttbullar med tomatsås och bönor

 
Det här behöver du.
 
4 portioner
Tomatsås:
2 stjälkar blekselleri 
2 morötter
1 1/2 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
cirka 1/2 urkärnad chili
olivolja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 tsk strösocker
salt och svartpeppar
Köttbullar:
1/2 gul lök
olivolja
500 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk fint havssalt
1/3 nymald svartpeppar
1 burk stora vita bönor (ca 400 g)
1-1/2 dl strimlad basilika
riven parmesan
Till servering:
rustikt bröd
 
 
Så här gör du.
 
1) Strimla sellerin. Finhacka morot, lök, vitlök och chili. Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med rikligt med olivolja och fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt selleri och morot och fortsätt att fräsa en kort stund. Rör ner krossade tomater samt socker och koka upp. Låt puttra under lock i cirka 10 minuter, rör om då och då. Krydda med salt och peppar.

2) Hacka löken till köttbullarna och fräs den mjuk i lite olja.
Låt löken svalna lite och blanda sedan samman med färs och kryddor
till en slät smet i en bunke.

3) Forma smeten till lite större köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen
och se till så att de täcks av såsen. Låt koka under lock på
medelvärme i cirka 10 minuter eller tills köttbullarna är helt genomkokta. Lägg ner bönorna i grytan och låt dem koka med de
sista 3–4 minuterna. Vänd ner strimlad basilika och smaka av
med parmesan, salt och peppar.
Toppa med ytterligare parmesan och servera tillsammans med bröd.
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0