GRILLAT 3

Har du provat att göra hasselbacksrödbetor till den grillade biffen? Det är ett supergott och dessutom vackert alternativ till potatis. Prova också andra goda grilltillbehör som baconrullade longbeans och en riktigt läskande lemonad att dricka till.
 

Marinerad biff med hasselbacksrödbetor och tzatzikismör

 
 
 
Det här behöver du.
6 utskurna biffar, gärna med kappa

1 dl olivolja
1 tsk grillkrydda
1–2 vitlöksklyftor
2 tsk kinesisk soja
2 tsk rödvinsvinäger
2 kvistar rosmarin

Tzatzikismör
70 g grovt riven gurka
100 g smör, mjukt 
2 krm salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
nymald svartpeppar

Hasselbacksrödbetor
1 knippe rödbetor, 600–700 g, gärna små
30 g smör 
2 msk ströbröd 

Så här gör du.

1.Blanda marinaden. Lägg ner biffarna, vänd runt så att marinaden kommer åt alla bitar. Låt marinera 1 timme.

2.Tzatzikismör: Lägg gurkan i en sil och salta. Låt stå 10–15 minuter. Vispa upp smöret. Pressa ur allt vatten ur gurkan och vänd ner den samt vitlöken i smöret. Vrid över lite peppar.

3.Sätt ugnen på 200°.

4.Hasselbacksrödbetor: Skala rödbetorna och skåra ena sidan ca 1 cm djupt och med 1–2 millimeters mellanrum mellan skårorna. Lägg rödbetorna med skårorna uppåt i en ugnsform, gärna med grovt havssalt i botten. Smält smöret och pensla över rödbetorna, strö över ströbrödet. Baka mitt i ugnen i 35–40 minuter.

5.Grilla biffarna cirka 2 minuter per sida över het glöd. Servera med tillbehören.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0