GRILLAT 2

Idag grillar vi clubstek och serverar med olika sorter av kryddsmör.
 
KOKKENS CLUBSTEK MED KRYDDSMÖR.
 
 
 
Så här gör du.
 

Club Stek

4 skivor clubstek

salt

nymalen svartpeppar

 Örtigt vitlökssmör

 
 4 port

 1 hel vitlök

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

150 g smör

4 msk färsk finhackad dragon

4 msk färsk finhackad persilja

 Tryffelsmör

4 port

 150 g smör

3 msk olivolja

3 tsk tryffelolja

salt

nymalen svartpeppar

 Hett harrisasmör

4 port

 150 g smör

3 msk olivolja

1 msk harrisa

2 klyftor vitlök

salt

nymalen svartpeppar

 Kryddsmör med italienska smaker

4 port

 150 g smör

3 msk olivolja

2 msk hackad basilika

2 tsk sardellkräm

4 soltorkade tomater

1 vitlöksklyfta

salt

nymalen svartpeppar

 

Så här gör du.

 

Club Stek

Snitta clubstekarna, krydda med salt och peppar och grilla det rött, rosa eller genomstekt är helt upp till dig.

 

Örtigt vitlökssmör

Dela vitlöken i två delar tvärsöver klyftorna. Placera på en bit folie och ringla över olivolja, salt och peppar. Vi ihop noga och lägg på grillen tills klyftorna är helt mjuka. Låt den färdiggrillade vitlöken svalna och pressa sedan ut klyftorna och blanda med det rumsvarma smöret och de hackade örterna. Vill du kan du byta ut örterna mot en bit St Agur ost!

 

Tryffelsmör

Vispa smör tillsammans med olja, salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper och forma till en korv. Lägg in kylen för att stelna. Tips! Får du tag på färsktryffel så riv ner i smöret och du har ett riktigt drömsmör!

 

Hett harrisasmör

Lägg smör, olivolja och harrisa i en skål. Pressa i vitlök. Vispa samman och smaka av med salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper och forma till en korv. Lägg in i kylen för att stelna.

 

Kryddsmör med italienska smaker

Lägg smör, olivolja, basilika och sardellkräm i en skål. Hacka tomater fint och lägg i. Press i vitlök. Vispa samman och smaka av med salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper och forma till en korv. Lägg in i kylen för att stelna.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0