GRILLAT 1

Här kommer en grillad kyckling med en överträffade god salsa.
 
KOKKENS GRILLADE KYCKLING MED BÖN OCH MAJSSALSA.
 
Bildresultat för grillad kycklingfile
 
Det här behöver du.
 
  • 4 stora kycklingbröst
  • Caj P caramba grillolja
  • salt

Salsa

  • 2 stora mogna tomater, urkärnade och hackade
  • ca 300 gram svarta bönor (färdigkokta, på burk eller tetra)
  • 1 stor rödlök, hackad
  • 1 grön paprika, urkärnad och finhackad
  • 1-2 röda spetspaprikor, beroende på storlek
  • 1 burk majskorn, avrunna
  • 1-2 jalapeno, urkärnade och finhackade
  • 2 dl tärnad frukt, som t ex ananas, mango eller melon
  • 1 lime (saften)
  • 1/2 apelsin (saften)
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka färsk koriander, hackad

Jalapeno majonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • Ca 1 tsk tabasco (jalapenosmak)
Så här gör du.
 

1. Förbered grillen och pensla kycklingen med Caj P grillolja.

2. Hacka alla ingredienserna till salsan (förutom de svarta bönorna) och blanda samman. Pressa i saften från limen och smaka av med salt och peppar.

3. Rör samman majonnäs, apelsinjuice och tabasco. Smaka av med salt.

4. Grilla kycklingen på medelvarm grill och pensla med mer grillolja under grillningen. Servera den nygrillade kycklingen med salsa, majonnäs och gärna lite tortillachips som tillbehör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0