TONFISK

Denna fettsnåla tonfisksmousse passar utmärkt som förrätt, serveras med nybakat bröd.
 
TONFISKMOUSSE.
 
 
 
Det här behöver du.
 
2 burkar tonfisk naturell, ca 200g.
50 g smör (kan helt tas bort för ett fettsnålare alternativ).
1-2 dl Crème fraiche 18, 9 eller 6% 
1 1/2 - 2 tsk citronsaft 
nymald peppar.

Tillbehör:
Tomater skurna i klyftor, räkor, citron i klyftor, dill eller vattenkrasse, sallad.
 
Så här gör du.
 
Häll bort vattnet från tonfisken. Mosa tonfisken i en skål med elvisp eller en gaffel. Smält smöret och tillsätt detta till tonfisken. Blanda väl. Tillsätt crème fraiche, citronsaft och kryddor. Rör samman och smaka av. Moussen ska inte vara för flytande och saftig, men inte heller för torr. Lägg moussen i en pastejform (man kan få en speciell metall form som har formen som en fisk), stor skål eller i portionsskålar (lägg ev. Plastfolie i formarna först). 

Ställ moussen övertäckt i kylskåpet minst en halv dag.
Dekorera med tillbehöret före servering.

Man kan helt låta bli att tillsätta smöret, det gör dock moussen något torrare. Detta kan i gengäld undgås vid att man häller lite thousand island-dressing och/eller citronsaft över moussen alldeles före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0