SALLAD

Är du sugen på något lätt men ändå smakrikt? Prova då denna underbara Halloumisallad med tomat, bulgur, feferoni och persilja.

Halloumi är en proteinrik ost som är speciell på det sätt att den inte smälter utan därför går utmärkt att steka eller grilla. Denna sallad går lika bra att servera som en ensam rätt, som del av en buffé eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.
 
HALLOUMISALLAD
 
 
 
Det här behöver du.
 
4 personer
6 dl vatten
1 tsk gurkmeja
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl fullkornsbulgur
2 krukor bladpersilja, hackad
1/2 rödlök hackad
4 tomater, tärnade
1 näve feferoni
1/2 dl olivolja av bra kvalitet
saft från 1/2 citron
400 g halloumi, skivad
4-6 salladsblad (gärna olika sorter)
olivolja till stekning
salt
svartpeppar
citron till servering
 
 
Så här gör du.
 
1. Koka upp vatten med buljongtärning och gurkmeja. Tillsätt bulguren och låt koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter.
Låt svalna.

2. Blanda bulgur, persilja, lök, tomat och feferoni. Ringla över olivolja och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin på hög värme tills den fått fin färg på båda sidor.

4. Lägg salladsbladen i botten på ett stort fat. Fortsätt med bulgurblandningen och toppa med stekt halloumi och färsk citron.
 
Servera med extra citron.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0