PÅLÄGG

Kul och inte speciellt svårt. Nutellan kan varieras i smak beroende på vilken typ av choklad du använder, hitta din favorit.
 
HEMMAGJORD NUTELLA.
 
 
 
Det här behöver du.
 
100 gram hasselnötter 
400 gram choklad (mörk-, mjölk- eller vit choklad bestämmer du själv)
1/2 liter vispgrädde
100 gram smör
 
Så här gör du.
 
Rosta nötterna i ugnen på 200 grader i ca 5 min, de får inte bli svarta. Gnid nötterna så det bruna försvinner, detta är lättast medan nötterna är varma.

Mal nötterna till mjöl. Om du inte har en mandelkvarn så använd t.ex. en mixer.

Hacka chokladen. Koka upp grädden och stäng så av värmen. Lägg ner den hackade chokladen, lite i taget, i grädden och rör runt tills all choklad har smälts. 

Rör ner lite av smöret åt gången i grädden.

Blanda till sist ner nötmjölet och låt nutellan kylas ner lite innan den hälls upp i burkar.

Uppbevara nutellan i kylskåpet, den kan hålla sig i upp till 3 vec.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0