MORÖTTER

Nu kan man köpa färska morötter i knippor. Morötterna gör att bullarna blir saftiga och att de håller sig saftiga länge. Det är även tillsatt solrosfrön för att få det lilla extra.
 
KOKKENS MOROTSBULLAR.
 
 
 
Det här behöver du.
 
5 dl vatten
50g jäst
5 rivna morötter
1 dl solrosfrön
3 ägg
3 msk honung
1,5 tsk salt
200g grahamsmjöl eller fullkornsmjöl
700g vetemjöl
 
Så här gör du.
 
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda alltsammans till en jämn men lite klistrig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Forma degen till ca 15 bullar och lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45 minuter. Bullarna gräddas i 10-12 minuter på 200 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0