KETCHUP

När man gör hemgjorda pommes, då bör man ju ha hemgjord ketchup.
 
KOKKENS HEMGJORDA KETCHUP.
 
 
 
Det här behöver du.
 
  • 1 burk hela tomater
  • 0,5 dl äpplecidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 0,5 krm kanel
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 tsk salt
Så här gör du.
 

1. Öppna burken med tomater och häll av juicen.

2. Häll tomaterna i en gryta tillsammans med äppelcidervinäger. Lägg i lagerblad, kanel, socker och tomatpuré. Låt puttra i ca 10 minuter och rör om då och då så att inte ketchupen bränns.

3. Mixa. Smaka av med salt och låt ketchupen svalna.

Tips: Om du vill ha starkare smak, hacka då ner lite chili.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0