FLANKSTEK

Flanksteken är en mager nötköttsdel som passar perfekt att grilla, men den behöver grillas snabbt för att den ska behålla sin saftighet. Vid alltför regnigt väder går det att steka den snabbt i stekpannan istället. Men stek den bara snabbt för lite ge den lite stekyta och låt den sedan gå klart i ugnen.
 

Flankstek med chimichurri

 
 
 
Deet här behöver du.
 
4 portioner
2 flankstekar à ca 400 g
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar ur kvarn
Tillbehör: 
Chimichurri:
2-3 msk olivolja
2 tsk malen spiskummin
3 tsk paprikapulver
2 tsk rökt paprikapulver
1 knippe hackad persilja
1 knippe hackad färsk oregano
rivet skal och saft från 1 citron
1 riven vitlöksklyfta
salt
Yoghurt med mozzarella, dill och chiligurka
3 dl tjock yoghurt
1 gurka
1 tsk salt
2 påsar mozzarella à 125 g 
1 tsk sambal olek
1 ask dill (ca 30 g)
1/2 citron
2 msk olivolja
 
Så här gör du.
 
Chimichurri:
1. Blanda olivolja, kryddor, persilja och oregano.
2. Tillsätt citronskal, vitlök och pressad citron.
Blanda och salta efter smak.

Yoghurt med mozzarella, dill och chiligurka
1. Skeda upp yoghurten på en tallrik.
2. Riv gurkan grovt på rivjärn och blanda den med salt. Låt rinna av i ett durkslag. Smaka på gurkan, är den för salt är det bara
att skölja av den lite. Krama ur och blanda gurkrivet med sambal oelek.
3. Lägg gurkan på yoghurten. Bryt över mozzarellan.
Pressa citronen över och ringla olivolja på toppen. Avsluta med dillkvistar

Flanksteken:
1. Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 2–3 minuter.
2. Pensla köttet med chimichurri och skär det i skivor. 
 
 
Så här serverar du.
 
Servera köttet tillsammans med yoghurten och eventuellt en grönsallad och bröd eller en färskpotatissallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0