CHIPS

Chips på salami? Går det? Ja, och det är hur enkelt och gott som helst. Bara att skiva tunt och torka i ugnen så att de blir krispigt spröda.

Med salsa arrabiata med soltorkade tomater har du en riktigt bra antipasti.
 

Salamichips med salsa arrabiata

 
 
 
Det här behöver du.
 
150 g salami i tunna skivor
Salsa arrabiata:
50 g soltorkade tomater
4 tomater
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk oregano
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
saft och zest av 1/2 citron
1/2 msk råsocker eller honung
1/2 mild chilifrukt utan kärnor
 
 
Så här gör du.
 
Sätt på ugnen till ca 225 grader. Fördela salamiskivorna så att de ligger en och en på en bakpapperklädd plåt och ugnstek salamin ca 7-10 minuter, håll koll så att den inte blir bränd. Grädda i omgångar om inte alla får plats. Ta ut och låt svalna. Lägg gärna på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.

Skala tomaterna och skär i skivor. Lägg på bakplåtspapper penslat med olja och ugnsbaka tomaterna och vitlöksklyftan ca 30 minuter i 150 graders ugnsvärme. Ta ut och låt lufttorka i 15 minuter.
Låt svalna. 

Mixa ihop ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Så här serverar du.
 
Servera med gott bröd, crostini eller grissini samt och parmesanchips och eventuellt oliver.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0