RULLAR

Man tröttnar aldrig på italienska smaker! Min lättlagade rätt på oxrullader med mozzarella och röd pesto får dina sinnen att förflytta sig till Italien på nolltid.
 

Oxrullader med italienska smaker

 
Det här behöver du.
4 personer
ca 400 g lövbiff
ca 100 g bacon/pancetta eller lufttorkad skinka
1 mozzarella
Pestorossosås:
1 dl buljong
2 tomater, skalade och grovhackade
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1 1/2 dl grädde
1/2 burk röd pesto
1 krm cayennepeppar
1/5 msk redningsmjöl
2 msk färsk basilika, hackad
Salt och svartpeppar efter smak
 
Så här gör du.
Salta och peppra lövbiffarna och lägg skivor av bacon, pancetta eller lufttorkat skinka ovanpå. Lägg en bit mozzarella på varje lövbiff och rulla ihop. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Bryn rulladerna på hög värme någon minut tills de fått lite stekyta. Ta upp dem från pannan och lägg åt sidan. Fräs vitlök och tomater i olivolja. Rör ut redningsmjölet i buljong och häll i pannan. Tillsätt grädde, cayennepeppar, basilika och röd pesto. Lägg i oxrulladerna och låt sjuda under ett par minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
 
Servera med en god sallad, ris eller pasta, och extra pesto till den som vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0