LAMM

Osso buco – en älskad italiensk klassiker, alltid lika god och uppskattad!

Receptet är här på lamm men går lika bra att göra på kalvlägg, älg eller någon annan favoritlägg.
 

Lamm Osso Buco

 
Detta behöver du.
4 personer
4-8 skivor sågad lammlägg av bak- eller framlägg
2 msk olivolja
3 dl rött vin
1 liter passerade eller krossade tomater
5 timjankvistar
1 rosmarinkvist
3 vitlöksklyftor
4-5 citronskivor, urkärnade
2 lagerblad
flingsalt och nymald svartpeppar
en nypa socker
olivolja
Till servering: 
bröd
sallad
 
Så här gör du.
Gnid in en gjutjärnsgryta med olivolja. Torka av lammläggen och krydda
den med salt och peppar. Stek läggen på båda sidor i oljan i grytan. Stek i omgångar om allt inte får plats i bot­ten på grytan. Häll på vinet och koka 5 minuter. Häll på tomaterna och lägg i örter, vitlök, citron och lagerblad. Lägg på locket och sjud grytan 2–3 timmar, beroende på hur tjocka köttskivorna är. Rör om med jämna mellanrum.
När köttet släpper från benet men inte faller sönder, krydda med salt, peppar och någon nypa socker. Droppa över lite olivolja precis före servering.
Servera med bröd och sallad till.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0