KYCKLING + CHILI

Pröva något hett i denna kyliga snöröra.

KOKKENS HETA KYCKLINGCHILI

 
Detta behöver du.
  • 0,5 purjolök
  • 1 rödlök eller gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 röda spansk chilipeppar
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 krm paprika
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 msk olivolja att steka i
  • 1 tsk honung (valfritt)
  • 1 burk majs, 350 gram
  • 1 burk röda kidneybönor, 410 gram
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk hela tomater
  • 2 msk vinäger
  • 300 gram blandad grönsallad och/eller bröd eller kokt basmatiris till servering
 
Så här gör du.
  1. Börja koka ris om du vill ha det till.
  2. Skala och hacka lök. Lägg i en stekpanna med 2 msk olivolja.
  3. Dela, skölj och strimla purjolöken och tillsätt den.
  4. Skala och pressa i vitlöken.
  5. Skölj, dela och kärna ev. ur chilin (blir starkare om du tar med fröna). Hacka chilin och tillsätt till löken.
  6. Fräs lökblandningen i några minuter. Rör då och då.
  7. Skär kycklingen i tärningar ca 2x2 cm.
  8. Lägg över löken i en kastrull.
  9. Fräs kycklingen i stekpannan i 2 msk olivolja. Salta och peppra samt tillsätt paprika.
  10. Lägg över kycklingen i kastrullen och sätt upp värmen.
  11. Skölj majs och tillsätt den.
  12. Skölj bönor och tillsätt dem.
  13. Tillsätt krossade tomater och hela tomater.
  14. Låt grytan koka på medelvärme i 5-10 minuter.
  15. Smaka av med salt, peppar samt lite vinäger.
  16. Förbered och skölj sallad om du vill ha det till.
  17. Servera kycklingchilin med grönsallad, bröd och ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0