HELSTEKT

Äntligen tid att njuta av en riktigt god middag? Prova helstekt biff med bakade grönsaker och läcker dragonmajonnäs.
 
 

Helstekt biff med bakade palsternackor, tomater och schalottenlök

Helstekt biff med bakade palsternackor, tomater och schalott...
 
 
Det här behöver du.
700 g putsad ryggbiff
smör och olja att steka i
salt & svartpeppar från kvarn
300 g palsternacka
300 g småpotatis, fast sort tex bintje eller sterix
4 tomater
6 schalottenlökar
DRAGONMAJONNÄS
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1/2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad dragon
2-2 1/2 dl neutral olja, tex raps
 
Så här gör du.
Värm ugnen till 85° C. Salta och peppra köttet och bryn på högsta temperatur i olja och smör tills det fått fin färg. Ugnsbaka köttet i ca 45 minuter tills kärntemperaturen är 54° C. Låt biffen vila på en skärbräda och tranchera (skär upp) den precis före servering.
Värm ugnen till 200° C. Skala och dela palsternackor, potatis och lök. Dela tomaterna. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. Ugnsbaka ca 40 minuter tills de är genommjuka och har fin färg.
Lägg ner äggulor, dijonsenap, citron och dragon i en mixer. Tillsätt olja sakta i en tunn stråle och mixa till en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0