GOFIKA
En extra saftig chokladkaka. Den tillhörande chokladkrämen ger kakan det lilla extra.
KOKKENS HÄFTIGA CHOKLADKAKA.
Det här behöver du.
4 ägg
2 deciliter socker
200 gram smör
200 gram mörk choklad
1 deciliter mjöl
Kräm:
70 gram smör
150 gram mörk choklad
1-2 msk sirap
Tillvägagångssätt för saftig chokladkaka:
Vispa ihop ägg och socker i en skål. Smält chokladen och smöret i en gryta. Häll ner choklad/smöret i äggblandningen och tillsätt mjöl. Baka kakan 30-35 min, 170 grader. Passa på att kakan inte står i ugnen för länge, för då tappar den sin saftighet.
Häll alla ingredienser till krämen i en gryta och låt det smälta samman. Häll krämen över kakan medan den fortfarande är ljummen. Servera med grädde.
Kommentarer
Trackback