FÖRSTUGEBRUNST

Dags att planera vinterns festliga middagar?
Välj några riktigt fina och välmarmorerade entrecôter. Fettet gör att köttet smakar så mycket mer. 
 

Grillad entrecôte med honungslök och vinägersmör

 
Det här behöver du.

4 entrecôter (à 200 g)
havssalt
svartpeppar ur kvarn
HONUNGSLÖK:
250 g pärllök
250 g röd steklök
1-2 msk rapsolja
2 msk honung
saften från 1 citron
salt, svartpeppar ur kvarn
VINÄGERSMÖR:
150 g rumstempererat osaltat smör
1 schalottenlök
2 tsk äppelcidervinäger
salt, svartpeppar ur kvarn
 
Så här gör du.
1. Gnid in köttet med salt och peppar. 

HONUNGSLÖK:
2. Skala pärl- och steklökarna och fräs dem hela i lite rapsolja i en gryta. Tillsätt honung och citronsaft och häll på vatten så att det täcker lökarna till hälften. Koka dem mjuka under lock i cirka 10 minuter. Ta av locket och koka ner vätskan till ett simmigt spad. Smaksätt med salt och peppar. 

VINÄGERSMÖR:
3. Rör smöret mjukt. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda smöret med löken och smaksätt med vinäger och salt och peppar.
 
4. Grilla biffarna på het grill eller i grillpanna i 3-5 minuter på varje sida. Låt köttet vila i ett par minuter. 
5. Servera köttet varmt med honungslöken och en klick vinägersmör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0