PASTA

KOKKENS SNABBA LASAGNE.

 
 
 
 
Det här behöver du
 
4 portioner
Köttfärssås:
1-2 gula lökar, hackade
400-500 g köttfärs, gärna ekologisk
ca 700 g krossade tomater
1 buljongtärning
1 tsk torkad oregano
1 tsk socker
1 tsk vinäger
2 msk tomatpuré
2-3 krm svartpeppar från kvarn
2 vitlöksklyftor, finhackad
1/2 kruka timjan, repad och hackad
Ricottasås:
1 förpackning ricotta (250 g)
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
ca 2 dl parmesan eller annan smakrik ost, riven
1/2 tsk salt
Lasagneplattor: 200 g torkade eller 400 g färska
 
 
Så här gör du
 
Värm upp ugnen till cirka 200 grader. 

Köttfärssåsen: Hetta upp en stekpanna och stek löken mjuk i olivolja. Tillsätt köttfärsen och låt den brynas. Tillsätt tomater, buljong, salt, oregano, socker, vitlök, vinäger, tomatpuré och peppar. Köttfärssåsen ska vara smakrik eftersom den kommer att varvas med ricottasåsen som är mild. Låt puttra på svag värme cirka 10 minuter. 

Lasagne: Rör ihop mjölk, grädde, ricotta, salt och peppar i en skål. Varva lager med köttfärssås, ricottasås, lasagneplattor och riven ost i en ugnsform. Grädda i ca 25-30 minuter och låt med fördel lasagnen vila lite innan servering.
 
 
Servera med en god sallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0