PAPRIKOR

En omtyckt klassiker. I detta recept är paprikorna fyllda med en blandning av ris, kalkon, lök och kryddor.
 
KOKKENS FYLLDA PAPRIKOR.
 
 
Det här behöver du.
6 paprikor i valfri färg
1 stor lök
1½ dl ris
1 dl vatten
400 g hackat kalkonkött
2 msk hackad persilja
lite riven muskot
ev. lite soja
salt och peppar efter behag.
 
Så här gör du.
1. Skölj paprikorna, dela dem på längs och ta ur kärnhuset och ta bort skaftet.

2. Skala och tärna löken.

3. Lägg ner köttet i en gryta utan stekfett och genomstek det.

4. Tillsätt den hackade löken.

5. Koka riset i vattnet med kryddorna. Låt koka i ca 15 min. Ta kastrullen av plattan och låt stå till avkylning en liten stund.

6. Lägg paprikorna i ett ugnsfast fat och fyll dem med riset och kalkonblandningen.

7. Häll lite vatten i botten av fatet och ställ in paprikorna i ugnen på 175 grader i ca 1timme. 

Servera paprikorna som förrätt eller som varmrätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0