PURJO

 Igår bjöd jag på en spännande potatisgratäng, här kommer huvudrätten. Blancherad purjolök täcks med en köttfärsblandning för att sedan stekas i en stekpanna.
 
KOKKENS FÄRSINBAKAD PURJO.
 
Färsinbakad purjolök
 
Det hät behöver du.
 
4 purjolökar, ekologisk
700 gram blandfärs
2 ägg
1 dl ekologisk vetemjöl
1 dl ekologisk mjölk
½ ekologisk gul lök
Salt och peppar
100 gram ströbröd
4 msk ekologisk rapsolja 
 
Så här gör du.
 
Finhacka löken. Blanda köttfärsen, ägg, mjöl, mjölk och lök. Salta och peppra. Ställ in färsen i kylen.

Koka upp en gryta med vatten. Rengör purjolöken och skär av botten och toppen. Dela den ätbara delen i två. Lägg ner purjolöksbitarna i det kokande vattnet och ta upp dem efter ca 1 min (då vattnet börjar bubbla igen). 

Tryck ut lite av färsen på ett bakplåtspapper och lägg en av purjolöksbitarna på, rulla in purjolöken i köttfärsen. Upprepa med alla purjolöksbitarna. 

Ev. Kan man låta bakplåtspappret sitta kvar runt färsen och sen packa in allt i aluminiumfolie. Paketen kan sedan förkokas i ca.15 mini grytan med vatten. På så sätt undgår man att färsen glider av purjolöken då man steker den. Detta steg kan dock skippas.

Rulla de färsinbakade purjolökarna i ströbröd och stek dem i rapsolja i en stekpanna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0