PIROGER

Vackra och snabblagade smördegspiroger med champinjoner, skinka och ost. Omtyckt av stor som liten.
 
KOKKENS SMÖRDEGSPIROGER
 
 
 
Det här behöver du.
 
4 smördegsplattor
1 naturell mjukost
1 paket skinkstrimlor
1 msk söt fransk senap
1 msk finhackad gräslök
1 kartong färska champinjoner
1 tsk salt
1 ägg
Sesamfrön
 
Så här gör du.
 
Gör rent och skiva champinjonerna. Stek champinjonskivorna i en stekpanna. Blanda champinjonerna, senapen, skinkan, mjukosten och gräslöken i en skål. Salta efter smak.

Kavla ut en av smördegsplattorna och bred ut ¼ av fyllningen jämnt på mitten av plattan. Vik in kortsidorna och skär strimlor på långsidan. Lägg strimlorna som ett lock över fyllningen, varannan strimla från vänster och varannan från höger så de bildar som ett rutnät. 

Gör ytterligare 3 piroger på samma sätt och pensla till sist pirogerna med det uppvispade ägget och strö sesamfrön på toppen.

Pirogerna gräddas i ugnen på 180 grader i 35-40 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0