PAJDAX
Spännande kycklingpaj med purjolök och mandlar. Pajen smakar lika gott dagen efter så den är perfekt att ha med sig i matlådan.
KOKKENS KYCKLINGPAJ
Det här behöver du.
1 pajdeg (tillaga din egen eller köp en färdig i affären)
150 gram kokt eller stekt kyckling
2 purjolökar
20 mandlar
5 ägg
3 dl crème fraiche.
Salt och peppar
150 gram kokt eller stekt kyckling
2 purjolökar
20 mandlar
5 ägg
3 dl crème fraiche.
Salt och peppar
Så här gör du.
Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda 10 min på 200 grader. Skär kycklingen i små bitar och skiva purjolöken. Fördela kycklingen, purjolöksskivorna och mandlarna i pajformen.
Vispa samman ägg och crème fraiche och krydda med salt och peppar. Häll i äggsmeten i formen och ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 40 min.
Vispa samman ägg och crème fraiche och krydda med salt och peppar. Häll i äggsmeten i formen och ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 40 min.
Tips: Det finns färdiga pajskal att köpa om man är lat.
Kommentarer
Trackback