PAJDAX

Spännande kycklingpaj med purjolök och mandlar. Pajen smakar lika gott dagen efter så den är perfekt att ha med sig i matlådan.
 
KOKKENS KYCKLINGPAJ
 
Kycklingpaj med mandlar och purjolök
 
Det här behöver du.
 
1 pajdeg (tillaga din egen eller köp en färdig i affären)
150 gram kokt eller stekt kyckling
2 purjolökar
20 mandlar
5 ägg
3 dl crème fraiche.
Salt och peppar
 
Så här gör du.
 
Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda 10 min på 200 grader. Skär kycklingen i små bitar och skiva purjolöken. Fördela kycklingen, purjolöksskivorna och mandlarna i pajformen.

Vispa samman ägg och crème fraiche och krydda med salt och peppar. Häll i äggsmeten i formen och ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 40 min.
 
 
Tips: Det finns färdiga pajskal att köpa om man är lat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0